nedjelja, 30. prosinca 2018.

Zdrava hrana za poručiti



Selo Orahovo nalazi se na 24 km  sjeveroistočno od Podgorice. Ako se odlučite da svom životu dodate sasvim novu dimenziju probajte  krug oko Korita, ako ste željni ljepote netaknute prirode, čistog vazduha, daleko od gradske vreve i svakodnevnog stresa otkrijte predivne lokalitete na području plemena Kuča.
Na putu prema Orahovu prolazite kroz drevni ilirski grad Medun, odakle se pruža prelijep pogled na Podgoricu. Imaćete priliku da obiđete muzej- rodnu kuću vojvode Marka Miljanova Popovića, otkrijete ljepote i magičnu moć Bukumirskog jezera i dalje nastavite put prema Orahovu i Koritima.

Ovo je izvanredna trasa, jer je odličan put, nije daleko, možete napraviti predah, zahvatiti kantu vode iz starih kamenih bunara, sagrađenih u davna vremena, da utole žeđ i napoje dušu putniku - namjerniku. Sa Grla Sokolova pruža se zadivljujući i zastrašujući pogled na Prokletije.
Gostoprimstvo ovog gorštačkog plemena je svetinja i dugo ostaje u pamćenju.


Kad zanijemite pred ljepotom prirode poželjećete da uživate u njenim plodovima i zdravoj hrani. U selu Orahovu , zaseok Lazorci, upoznaćete domaćina Darka Pajovića koji se bavi proizvodnjom domaće hrane, na čistom planinskom zraku. Zaeok Lazorci za nas mještane oduvjek je bio poznat po mirisu i slasti trešnje, koja kod Darka rađa u izobilju. Tu su malinjaci, drvoredi jabuka i najljepših krušaka koje sam ikada probala. U jesen se zažute dunje, ima drenjina za najljepši pekmez koji pristaje uz palačinke.

Sada se kod Darka može kupiti čisti sok od jabuke, bez dodataka i aditiva. U ponudi su proizvodi od svinjskog mesa: kobasice, pečenica, mast, slanina, pančeta. Po supermarketima i mesarama treba izbjegavati živinsko meso jer je puno hormona, dok kod  ovog mladog preduzetnika možete naći najkvalitetnije ćureće i pileće meso, uzgajano  na ekološkom području. Kvalitet jaja I  klase, domaći sir (mladi i stari), surutka, kisjelo mlijeko, varenika, planinska krtola, šargarepa i krtola iz trapa, cvekla, luk oprobajte sami narudžbom na telefon broj  069 869 839

Darko proizvodi domaću lozu, ponekad ima meda, u sezoni i planinskog čaja i kantariona. Tokom cijele godine, ovisno od godišnjeg doba kod Darka Pajovića možete kupiti kvalitetnu i zdravu, organsku hranu. 

Nema komentara:

Zdrava hrana za poručiti

Selo Orahovo nalazi se na 24 km  sjeveroistočno od Podgorice. Ako se odlučite da svom životu dodate sasvim novu dimenziju probajte  krug ...