petak, 26. listopada 2018.

U traganju za dobrim starim vremenima

U potrazi za tradicijom, ljepotom, zaboravljenim ukusima i mirisima. Divni ljudi, prelijepi ambijent selo Zatrijebač, nedaleko od Podgorice- konoba Stara pjesma i čestiti Martin Cacović.

Ovdje je zadata riječ tvrđa od gorskog kamena, iskonska priroda i prekrasan pogled na kanjon rijeke Cijevne čuva tradiciju i običaje, vrijednosti porodice i korijene.

 Sve što se sprema u konobi domaća je hrana, počev od čuvene zatrebačke krtole i domaćega sira, mlade jagnjetine koja se peče ispod sača, domaćega kiśeloga mlijeka, domaćega hleba, zetskih priganica, planinskoga meda, cicvare, kačamaka, pastrmke, kuvanih i pečenih klasova i sve to onako kako se spremalo u stara vremena. Čuvaju se brižljivo uspomene na staru Podgoricu i titogradsku omladinu. Sročio je naš Neven Milaković lijepe stihove našem Martinu. Posebno su Martinu drage uspomene na druženje đe je okupio podgoričke legende- pokojnog Gojka Martinovića, Bata Dedivanovića, Branku Šćepanović, Nevena Milakovića, Miodraga Paunovića.

U autentičnom ambijentu, uz ognjište počesto se čuju zvuci starogradske muzike. Gostoprimost domaćina i posvećenost gostima često vas mislima vraća da ponovo posjetite ovo mjesto.

Posebni specijalitet koji se u konobi sprema je čuvena pita ispod sača- stokorica.
 Posjeta konobi Stara pjesma lijek je za dušu, vraća vas u neka divna vremena i nudi pravi gastronomski užitak i nezaboravno druženje u toploj, domaćoj atmosferi. I ako te putniče povede merak da dušu nahraniš ljepotom tradicije i starih običaja dobrodošao si kod Martina Cacovića!
























Nema komentara:

Zdrava hrana za poručiti

Selo Orahovo nalazi se na 24 km  sjeveroistočno od Podgorice. Ako se odlučite da svom životu dodate sasvim novu dimenziju probajte  krug ...