Postoje ljudi koji se po svojoj originalnosti i kvalitetima prepoznaju u svojoj sredini. Poštuju i čuvaju svoju tradiciju, njegujući najljepše običaje da se ne zaborave i prenose ih na svoje potomstvo.
Na čast i ponos zavičaja i svih nas koji od njih učimo.
Ova priča nas vodi u Pljevlja, grad u kojem se prožimaju kulture, grad koji je ponekad se čini malo zapostavljen uprkos potencijalima koje posjeduje. Pljevlja nude brendove koji nose jedinstvene ukuse - na daleko čuveni pljevaljski sir i goveđi pršut.
U ovom gradu živi jedna žena, zlatnih ruku - Zarka Ajanović Tursumović, uspješna poslovna žena, majstor kulinarstva, čije su đakonije izazvale veliku pažnju javnosti.
Poznati crnogorski novinar Miomir Maroš je napravio reportažu ,,Zapis'' razgovarajući sa Zarkom o Bajramskoj trpezi, tradiciji, običajima i delikatesama koje pripremaju Zarkine zlatne ruke. Prilog možete pogledati na linku: Zarka Ajanović Tursumović
Bila je Zarka gošća Živorada Nikolića u poznatoj emisiji "Žikina šarenica" gdje je pokazala najljepše brendove pljevaljskoga kraja. Prilog možete pogledati na linku:
Žikina šarenica
Zaboravljene ukuse, o kojima sanjamo i kojima je malo ko vičan u današnje vrijeme Zarka Ajanović Tursumović predstavila je u svojoj knjizi ,, Zarkin kuhar,'' izdavačke kuće IVPE sa Cetinja. U kuharu su predstavljena odabrana jela pljevaljskoga kraja, dati su praktični savjeti i svaki recept propraćen je slikom.
Zarka Ajanović Tursumović je zaštitno lice jednog od najpopularnijih Delimanovih proizvoda. Prilog možete pogledati na linku: Delimano
U ,,Zarkinom kuharu'' su recepti za pripremu čorbi, slanih jela, pita, hljebova i peciva, sezonskih salata, slatkih jela, zahlada, sokova, slatkog i džemova. Ovaj kuhar prava je riznica gastronomije i ima svoje posebne čari.
Autorka je knjigu posvetila svojim roditeljima Nailu i Šuhri Ajanović i svojim sinovima Feridu i Faruku Tursumoviću.
,,Kuhinja svakoga kraja govori o ljudima, mjestu, običajima, te u dobroj mjeri predstavlja njegovu ličnu kartu.'' Gospođa Ajanović Tursumović je na najljepši način predstavila svoj zavičaj i svoj talenat.
Kontakt email: faruk.tursumovic10@gmail.com
Na čast i ponos zavičaja i svih nas koji od njih učimo.
Ova priča nas vodi u Pljevlja, grad u kojem se prožimaju kulture, grad koji je ponekad se čini malo zapostavljen uprkos potencijalima koje posjeduje. Pljevlja nude brendove koji nose jedinstvene ukuse - na daleko čuveni pljevaljski sir i goveđi pršut.
U ovom gradu živi jedna žena, zlatnih ruku - Zarka Ajanović Tursumović, uspješna poslovna žena, majstor kulinarstva, čije su đakonije izazvale veliku pažnju javnosti.
Poznati crnogorski novinar Miomir Maroš je napravio reportažu ,,Zapis'' razgovarajući sa Zarkom o Bajramskoj trpezi, tradiciji, običajima i delikatesama koje pripremaju Zarkine zlatne ruke. Prilog možete pogledati na linku: Zarka Ajanović Tursumović
Bila je Zarka gošća Živorada Nikolića u poznatoj emisiji "Žikina šarenica" gdje je pokazala najljepše brendove pljevaljskoga kraja. Prilog možete pogledati na linku:
Žikina šarenica
Zaboravljene ukuse, o kojima sanjamo i kojima je malo ko vičan u današnje vrijeme Zarka Ajanović Tursumović predstavila je u svojoj knjizi ,, Zarkin kuhar,'' izdavačke kuće IVPE sa Cetinja. U kuharu su predstavljena odabrana jela pljevaljskoga kraja, dati su praktični savjeti i svaki recept propraćen je slikom.
Zarka Ajanović Tursumović je zaštitno lice jednog od najpopularnijih Delimanovih proizvoda. Prilog možete pogledati na linku: Delimano
U ,,Zarkinom kuharu'' su recepti za pripremu čorbi, slanih jela, pita, hljebova i peciva, sezonskih salata, slatkih jela, zahlada, sokova, slatkog i džemova. Ovaj kuhar prava je riznica gastronomije i ima svoje posebne čari.
Autorka je knjigu posvetila svojim roditeljima Nailu i Šuhri Ajanović i svojim sinovima Feridu i Faruku Tursumoviću.
,,Kuhinja svakoga kraja govori o ljudima, mjestu, običajima, te u dobroj mjeri predstavlja njegovu ličnu kartu.'' Gospođa Ajanović Tursumović je na najljepši način predstavila svoj zavičaj i svoj talenat.
Kontakt email: faruk.tursumovic10@gmail.com
Nema komentara:
Objavi komentar